Kolgrillar

Även om grillsäsongen redan är igång för många grillare så kanske grillparken behöver uppdateras lite. Vi en massa olika grillar

Med kolgrillar upplever du den riktiga grillkänslan och du får dessutom hela upplevelsen från att förbereda kolen och tända fyr till väntan på den perfekta glöden för att efter det få grilla din mat. Kolgrillar är väldigt populära och många anser att grilla ska man göra på kol. Med en bra kolgrill hemma har du ett bra alternativ till din spis och ugn.

Där finns många olika storlekar och modeller av kolgrillar. Den vanligaste är helt klart klotgrillen men för den som vill ha större grillyta finns även grillvagnar. Är man en som gillar att grilla ute i naturen är det smidigt med en picknick grill.

Klotgrill – kolgrillar

Klotgrillar finns i olika storlekar och är den typ av grill som brukar vara en av de första grillarna man köper. Många väljer denna typ därför att den är ganska enkel att komma igång med och man kan oftast snabbt kväva elden efter grillningen. Här kan man välja om man vill ha bara grillen eller man föredrar en kolgrill med bord sidan om. Här finns väldigt mycket tillbehör till klotgrillen där man kan göra allt från våfflor till grytor eller WOK. Dessutom har klotgrillen sin styrka i att den passar till alla typer av grillning, både om du vill köra något low&slow (låg temp länge) eller hot&fast(hög temp och kort tid). Extra tillbehör till dessa kan vara termometer i locket, lockhållare, askuppsamlare.

Kombi grillen

Är du grillaren som inte kan bestämma om du vill ha kol eller gasol så finns ju kombigrillen. Här har du stor grillyta utan att behöva välja.

Picknick grillar

Eftersom vi flyttat mer ut i naturen ser vi ett större behov av en picnick grill. En picknick grill är smidig att ta med sig och en väldigt bra ersättare istället tidigare engångsgrillar. Finns både runda klotgrillar och med rektangelformad grillyta. Fördelen med dessa är att de har ett handtag att kunna bära med sig grillen även när den är varm.

Letar du efter något annat än kolgrill finns det fler sorter här.

Vi har grillar från fler kända leverantörer