Gratis parkering
10.000 kvm shopping
100.000 olika artiklar till lågpris

Bo Ohlsson i Media

Läs om olika artiklar som berör Bo Ohlsson

Ystadsallehanda 8 september 2024

Nekar till stöld av laddsladd

En 32-årig man gick in på Bo Ohlsson i Tomelilla och stoppade på sig en laddkabel för 179 kronor utan att betala.

Det var väktare som upptäckte tilltaget som inträffade i april i våras, men mannen har trots bevis i form av övervakningsfilmer nekat till stölden.

Nu är 32-åringen misstänkt för ringa stöld, och om han istället erkänner så är åklagarens påföljdsförslag 30 dagsböter på 230 kronor. Det vill säga en summa på 6 900 kronor.

Ystadsallehanda 31 juli 2024

Misstänkt hatbrott: ristade stjärna på bil

Shoppingturen inne på Bo Ohlsson slutade inte bra. När bilägaren kom ut hade någon ristat in ett, troligtvis, antisemitiskt budskap på bilen.

En bilägare som hade parkerat sitt fordon på Bo Ohlssons parkering fick skador på fordonet genom att någon ristat in ett stjärnformat mönster ovanför handtaget på bildörren bak.

Händelsen inträffade i torsdags förra veckan på eftermiddagen. Eftersom bilägaren misstänker att det är ett antisemitiskt budskap har händelsen anmälts som ett hatbrott.

Ystadsallehanda 30 juli 2024

Dom: Höga dagsböter för ringa stöld

En 38-årig man var inne på Bo Ohlsson. Vakter stoppade honom då man misstänkte att han stoppat på sig varor utan att betala. Nu måste han betala skadestånd samt dagsböter.

I våras upptäckte personal på Bo Ohlsson i Tomelilla att en 38-årig man tagit varor utan att betala. Det visade sig att det handlade om varor för runt 1 100 kronor. 38-åringen har erkänt och har tidigare dömts för misshandel och olaga hot vilket han fick skyddstillsyn för. En skyddstillsyn som fortfarande avtjänades under tidpunkten för brottet.

Nu dömer man honom till 110 dagsböter om 70 kronor, det vill säga på 7 700 kronor i böter. Han ska också betala skadestånd till varuhuset på 650 kronor samt 1 000 kronor till Brottsofferfonden.

Ystadsallehanda 22 juli 2024

Tog betalkort och handlade i centrum

33-åringen använde en annan persons betalkort och shoppade runt i Tomelilla. Nu åtalas 33-åringen för egenmäktigt förfarande och ringa bedrägeri.

En 33-årig kvinna fick olovligen tag i ett betalkort som inte tillhörde henne och handlade därefter på flera butiker i Tomelilla centrum i april i år. Ett köp för 185 kronor gjordes inne på Bo Ohlsson, ett annat för ungefär samma summa på Lidl och ett tredje på Coop där hon handlade för drygt 300 kronor.

Att använda betalkortet räknas som egenmäktigt förfarande och de tre köpen för ringa bedrägeri, ringa eftersom det handlade om relativt små summor.

Ägaren av betalkortet vill nu har tillbaka sina pengar på sammanlagt 675 kronor men 33-åringen förnekar brott.

Dock finns det både bildkollage som bevismaterial samt kontoutdrag och skulle 33-åringen istället erkänna så är åklagarens påföljdsförslag 60 dagsböter på 60 kronor, det vill säga en sammanlagd summa på 3 600 kronor.

Ystadsallehanda 11 juli 2024

Deodorantstöld upptäcktes på Bo Ohlsson

En Axe-deodorant, ett par sportskor och en påse Ahlgrens bilar blev bland annat bytet efter att ett par varit inne på Bo Ohlsson.

Det var i mitten av april som ett par, en 54-årig man och en 55-årig kvinna, var inne på Bo Ohlsson i Tomelilla. Paret stoppade på sig varor för drygt 700 kronor utan att betala. Det rörde sig om en deo, skor och godis samt en skönhetsprodukt.

Mannen hade dessutom tagits på bar gärning vid ytterligare ett tillfälle, då han stulit för ett värde av drygt 1 300 kronor, och han åtalas därför både för ringa stöld och stöld.

Mannen och kvinnan har också erkänt stölderna och åklagarens påföljdsförslag är därmed villkorlig dom med 30 dagsböter på 80 kronor, som är en summa på 2 400 kronor för mannen och 30 dagsböter på 50 kronor för kvinnan, det vill säga sammanlagt 1 500 kronor.

Ystadsallehanda 27 maj 2024

Bo Ohlsson AB ska betala en miljon kronor till Pölsemannen

Bristande underhåll och fel mat. Det var skälen till att Bo Ohlsson AB för tre år sedan sade upp Pölsemannens hyreskontrakt.

Nu döms varuhuset att betala korvbolaget en miljon kronor.

I nära 20 år hyrde Pölsemannen en lokal inne i varuhuset och även några rutor på parkeringen för en pölsevagn. 2021 sade Bo Ohlsson AB upp hyreskontraktet. Skälet som angavs var att varuhusets kunder hade efterfrågat annan mat. Något annat matkoncept än det befintliga kunde dock Pölsemannen inte ordna.

Enligt Bo Ohlsson hade Pölsemannen även åsidosatt underhållet av såväl kaféet inne i varuhuset som matvagnen utanför.

När avtalet sades upp ansökte Pölsemannen om medling hos hyresnämnden. Detta ledde inte till att hyresavtalet förlängdes och den 31 januari 2022 lämnade Pölsemannen varuhuset.

Våren 2023 stämde Pölsemannen Bo Ohlsson AB. I sin stämningsansökan skrev Pölsemannen att eftersom Bo Ohlsson inte kunde erbjuda någon ersättningslokal fick korvbolaget lägga ner verksamheten. De ville därför att Bo Ohlsson skulle ersätta företaget för den förlust som det innebar.

Krävde 2,4 miljoner

Pölsemannen har menat att skälen för uppsägningen är så allmänt hållna och kortfattade att man inte förstått var Bo Ohlsson menade.

Pölsemannens krav på Bo Ohlsson var i första hand 2,4 miljoner kronor. De yrkade även alternativa ersättningsnivåer med den lägsta på 156 000 kronor, motsvarande en årshyra.

I yttrande över stämningsansökan har Bo Ohlssons ombud ifrågasatt uppgiften från Pölsemannen att man haft intäkter på mer än en kvarts miljon kronor årligen.

Parterna har nu förlikats. Bo Ohlsson ska betala en miljon kronor till Pölsemannen.

Båda parterna har yrkat ersättning för sina rättegångskostnaderna. Tingsrättens beslut innebär dock att bolagen får stå för sina respektive kostnader själva.

Ystadsallehanda 26 juni 2024

Kommunen laddar om efter nej till att riva bron – vill anordna tävling

Efter Trafikverkets besked om att de inte tänker riva Scanstullsbron laddar kommunen om.

Nu vill man förändra området kring Bo Ohlsson med viadukten på plats.

Förhoppningen är att allt ska landa i en tävling där olika förslag på hur man gör området mer attraktivt tas fram.

Tomelilla kommun har i över tio år drivit frågan om att få bort viadukten vid Bo Ohlsson, eftersom det skulle öppna upp och knyta samman tätorten på ett annat sätt än i dag. Länge såg också diskussionerna med Trafikverket ut att avancera i rätt riktning, men i våras gjorde myndigheten ett lappkast och meddelade att någon rivning inte längre var aktuell.

En anledning var det svenska Nato-medlemskapet och osäkerheten kring om detta innebär ökat behov av att använda det i dag nästintill outnyttjade spåret i höjd med Bo Ohlssons parkering. En annan orsak till Trafikverkets vändning var trafiksäkerheten på platsen.

– Det är nya bud kors och tvärs i den här frågan, suckade kommunalråd Per-Martin Svensson (M) när han mottog beskedet.

Sedan dess har kommunen diskuterat vad som ska bli nästa steg och nu tycks man ha landat i beslutet att inte framhärda med en rivning av bron.

När kommunstyrelsens arbetsutskott sammanträdde i förra veckan berättade näringslivschef Henrik Lundblad och verksamhetsutvecklare Ellen Boije af Gennäs Erre för Tomelillas ledande politiker om ett möte de haft med Trafikverket och Skånetrafiken.

– Mötets syfte var att undersöka hur vi kunde komma vidare eftersom tidigare planer om rivning av viadukten inte längre var möjliga, säger Ellen Boije af Gennäs Erre. På mötet kom vi fram till att det bästa är att arbeta utifrån befintlig åtgärdsvalsstudie eftersom en ny åtgärdsvalsstudie också skulle komma till slutsatsen att viadukten ska bestå.

Planen framåt är nu istället att syna den studie som genomförts, för att se om den går att modifiera på något sätt.

– Den befintliga åtgärdsvalsstudien föreslog olika paket på åtgärder, varav två innebar att viadukten skulle rivas, och paket A föreslog att viadukten skulle bestå. På mötet föreslog Trafikverket att de skulle undersöka internt om paket A kunde tolkas som ”viadukten består”, men att andra delar av paketet kan justeras, säger Ellen Boije af Gennäs Erre.

Förhoppningen är att Trafikverket återkommer med besked om att det är möjligt att kompromissa just gällande detta paket, så att Tomelilla kommun trots allt kan få med några av sina viktiga åtgärder för att göra området mer attraktivt. Viktiga frågor som var infarten till Bo Ohlsson kommer att ligga i framtiden och hur man fraktar sig lätt till fots och per cykel mellan de olika sidorna av bron bör till exempel tas i beaktande.

– Förutsatt att det går att göra en mer ”generös” tolkning av paket A planerar Tomelilla kommun i så fall för att anordna en studenttävling där vi önskar gestaltningsförslag för stationsområdet med bevarad bro, säger Ellen Boije af Gennäs Erre.

Ystadsallehanda 22 april 2024

Stöld på Bo Ohlsson

En 52-årig kvinna åtalas för stöld efter att hon varit på Bo Ohlsson i Tomelilla. Kvinnan ertappades då med att ha stulit varor för närmare 10 000 kronor, något som ska ha inträffat i maj förra året.

Ystadsallehanda 30 juli 2024

Ystadsallehanda 30 juli 2024